Hellen over haar achternaam “Tiethoff”

Als versteend stond ik daar, toen ik als kind en puber werd uitgescholden, gepest en geplaagd met mijn achternaam. Ik vond het een groot drama en de gedachte dat mijn kinderen dezelfde achternaam kregen deed mij huiveren. Het was heel makkelijk om het knopje in te drukken wat mij iedere keer minderwaardig liet voelen. Je hoefde alleen maar jennend Tietje naar mij te roepen…

Graag wil ik met je mijn overpeinzingen van vandaag, 29 augustus 2016 delen.

Tiethoff = Staat voor tepelhof. De wereld zoals wij die vandaag kennen bestáát vanwege het vermogen onze nakomelingen na de geboorte te voeden dankzij borstvoeding. Tiethoff is dus een essentieel aspect van ons bestaan. Heb ik dan toch niet zinloos deze naam gekregen?

Ik denk dat er een correlatie bestaat tussen mijn postnatale depressie en als kind veelvuldig gepest te zijn geweest met onze achternaam. De postnatale depressie werd telkens getriggert als ik ons zoontje aanlegde. Mijn droom en verlangen ons zoontje borstvoeding te geven spatte uiteen doordat darkness feilloos mijn weakspot aan wist te raken.  Deze postnatale depressie kickte 3 weken na zijn geboorte in 2008 er keihard in en werkelijk bij ieder moment dat ik mijn baby aanlegde voor borstvoeding, hoorde ik van buitenaf een stem mij nare dingen zeggen.  Nu zie ik de correlatie tussen deze ervaring en de impact die het op mij als kind en tiener gemaakt heeft gepest te worden met mijn achternaam. Het is een negatieve ervaring, het is er een van mij minderwaardig voelen, mij anders voelen, mij beschaamd voelen, mij schuldig voelen. Destijds was ik nog niet in staat de mooie kant van mijn naam te zien. Ik had er zelfs een mismatched huwelijk voor over om er maar voor te zorgen dat mijn zoon niet dezelfde achternaam als ik zou moeten dragen.

Vandaag sta ik open voor de positieve kant van mijn naam en zie ik de potentiële correlatie die tot manifestatie mag gaan komen. Met het delen van mijn kennis en kijk op de wereld een invloed mogen uitoefenen op het voortbestaan van de wereld van morgen.

Mijn wereld is met dit wereldbeeld alweer een stuk mooier. 😉 Wat doet jouw naam met jou?